23 JunVårda ditt hår och få infärgningen att vara längre

Det är viktigt med en bra hårvårdsrutin för att ditt hår ska få den vård det behöver, men det är lika viktigt att ändra rutinen emellanåt. Du ska nämligen inte använda samma schampo och balsam alltid eftersom det inte är bra för håret. Genom att byta schampo förhindrar du uppbyggandet av silikoner och andra saker, därför bör du byta schampo varannan månad ungefär. Genom att vårda ditt hår behåller det sin glans och styrka längre. Du behöver dessutom inte tvätta håret varje dag, det räcker gott och väl med varannan dag. Tänk på att skölja ur schampot med ljummet vatten.

Välj bra hårfärg

Om du färgar håret regelbundet är det viktigt att du väljer en produkt som är skonsam mot ditt hår. När du färgar håret själv bör du även tänka på en del saker så som att skydda huden från hårfärgen. Många hårfärger innehåller allergiframkallande medel som inte bör hamna på din hud och därför ska färgen alltid appliceras med de medföljande plasthandskarna på händerna. Tänk på att inte försöka färga håret flera nyanser ljusare eller mörkare än din naturliga hårfärg eftersom det då inte brukar bli så bra resultat ta det istället steg för steg om du vill göra en drastisk förändring i din hårfärg.

Speciella produkter för färgat hår

Om du är ute efter en färgning som håller längre ska du tänka på att välja hårvårdsprodukter som är speciellt framtagna för färgat hår. En prefekt produkt hittar du här, ett specifikt schampo för färgat hår som har olika produkter för olika hårfärger. Om du använder ett vanligt schampo kommer färgen avta lite varje gång du tvättar det även om det är en permanent hårfärg vilket du kan undvika genom att välja rätt schampo. Detsamma gäller även för balsam, inpackningar och olika stylingprodukter. Om det finns ett alternativ speciellt för färgat hår är det alltid klokt att välja ett sådant.