30 MarTrendspaning över herrmodet 2017

Med vintermörkret bakom oss är det dags att hänga in vinterjackan till förmån för de desto somrigare plaggen. Vad gäller på gatorna under kommande säsong? En trendspaning över herrmode 2017 och vi konstaterar snabbt att årets trender doftar retro!

Säsongen innebär många tillbakablickar i backspegeln. 80-talets breda, markerade axlar syns på såväl kavajer och överrockar som på bomberjackor. Även MTV-generationen gör sig hörd igen och präglar säsongen med sitt minimalistiska street-mode. En sportig hoodtröja och ett par retrodoftande sneakers är helt rätt just nu! Föredrar man mer rena sneakers är läder och mocka material som trendar.

Med 90-talsmodet återser vi även många klassiska märken. Vem minns inte Champion, Fila och Reebok? Genom samarbeten med ett flertal klädmärken, till exempel Vetements och Gosha Rubchinskiy, levererar de fräscha street-stilar att anamma på gatorna i vår.

Det gatuinspirerade modet innebär också att vi tar tillbaka gamla accessoarer. Ryggsäcken kan förmodligen vara vårens allra hetaste väska, som dessutom välkomnas som oerhört praktiskt och bekväm.

Mönstrade plagg är ordentligt hett i vår, och man är rätt ute vad man än föredrar. Randigt, leopardfläckigt, schackrutigt eller kamouflage – allt som kryddar upp outfiten med utstickande detaljer. Att dessutom matcha samma mönster på såväl över- som underdel är både spännande och trendigt.

En uppstickare på våren och sommarens färgpalett är, kanske något överraskande – gult! Även sandfärgat, beige i olika toner samt gräddfärgat är rätt på färgskalan.

Under 2017 kan vi mycket väl ha fått nog av de tajta, slimmade jeansen och de kan gärna få vila i garderoben. Istället är högre midjor och lösare passform nyckelorden för byxmodet 2017, vilket man kan se hos Stayhard. Satsa på bra passform för såväl jeans som andra byxor och låt midjan krypa lite högre även på sommarshortsen, som i år dessutom är retrorätt och kortkorta.

Överlag innehåller herrmodet 2017 många nyskapande och moderniserade detaljer från tidigare decennier. Visst är retro alltid rätt, men i år är det hetare än någonsin!