16 JanTips för en bättre hud

För att se snygg och fräsch ut är det viktigt att man har en bra hud. Faktum är att det med ganska små medel faktiskt går att få en hy som riktigt glänser. Här nedan kommer några tips på vad man kan göra för att få den där perfekta hyn som det bara strålar om.

kvinna njuter av hudvårdsbehandling

Ta hand om huden

För att huden skall hållas i trim är det så klart viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Att tvätta huden ordentligt en gång om dagen räcker gott och väl, då allt för mycket tvättande lätt gör att huden blir torr och det vill man ju inte. Ett bra tips är att satsa på en mild rengöringsprodukt som också återfuktar huden på ett bra sätt. Tänk också på att alltför mycket solande heller inte är något som är speciellt nyttigt för huden.

Rätt produkter

Att ha bra och kanske framför allt rätt produkter är givetvis också viktigt om man vill ha en fin hy. Ett bra tips är att välja ekologiska hudvårdsprodukter som är betydligt mer skonsamma mot såväl huden som miljön.

Rätt kost

Att äta rätt är något som också är viktigt om man vill ha en fin hud. Tillsammans med sol och föroreningar är socker hudens värsta fiende och är således något man i mesta möjliga mån bör undvika.

Något som man däremot bör äta för att få en bra hud är saker som innehåller olika typer av antioxidanter som hjälper till att stärka huden. Nötter, mandlar, blåbär, jordgubbar och vinbär är exempel på sådant som är bra att äta om man vill ha fin hud. Annat som också är bra för huden är bland annat morötter, spenat, papaya och gul paprika då dessa är rika på karoten som ger huden en naturlig boost.