18 AugTa hand om din hud

Alla har vi olika typer av hud och det är viktigt att vi tar hand om den på bästa sätt för att bromsa det naturliga åldrandet som vi genomgår. Vi kan inte på något sätt stoppa att vi blir äldre men vi kan motverka att vår hy inte håller den kvalité som vi önskar.

När vi tar hand om vår hud och hy så får vi en stark och hälsosam hy som blir vackrare. Morgon och kväll så bör vi följa våra rutiner med hudvård. Se till att skaffa de produkter som passar din hud. Genom att grundligt rengöra huden och återfukta den så bygger vi upp en bra skyddsbarriär och får en starkare hud som inte bryts ner på en gång. Vissa områden som kring ögonen så får man applicera speciella serum för att skapa skydd.

Kontrollera gärna vilken hudtyp du har för att bäst köpa de produkter som du behöver. Fel produkter ger ingen verkan eller kan även ge andra reaktioner som man inte önskar. Huden förändra över tid och ju äldre du blir så kanske du bör ändra ditt sätt att ta hand om din hud. Prata med en hudvårdssalong om din hudtyp och vad som kan passa dig bäst när det kommer till hudvårdsprodukter. Det som du använde när du var yngre kanske inte alls passar idag.