10 DecSkönhetsprodukter på nätet

Hör du till dem som fortfarande köper dina skönhetsprodukter i butik? Då har du kanske någon gång reflekterat över det relativt tunna utbudet.

Ofta hittar du samma märken av mascaror och foundations på NK som du gör på Kicks i Katrineholm. E-handelns ökning gör dock att allt fler unika och högklassiga skönhetsprodukter finns tillgängliga för svenska köpare.

Skönhet

Det finns såklart både för- och nackdelar med att handla på nätet . Fördelarna med att handla skönhetsprodukter på nätet är naturligtvis det ökade utbudet och de lägre priserna. Ibland kan man köpa produkter direkt från tillverkaren och på så sätt komma över varan till ett billigare pris än i den fysiska butiken. Att köpa en vara som man hittat under en resa men som varken produceras eller tillhandahålls av en lokal grossist blir genast mycket enklare över internet. En annan fördel med nätbutikerna är att det oftast finns möjlighet att köpa varor till ett reducerat pris tack vare rabattsidor. Det ger dig rabatt på ett redan lågt pris.

Nackdelarna är att det kan vara svårt att få en uppfattning om färgen med endast med hjälp av bilder på nätet. En ögonskugga kan se riktigt läcker ut på bilden men i verkligheten kanske den har en helt annan nyans. Du kan inte heller testa varan för att se om den matchar din hudton innan du köper den. När det gäller andra skönhetsprodukter såsom hudkrämer kan man inte heller få någon uppfattning om doften innan man köper. Man måste då förlita sig på beskrivningen.

Det allra vanligaste varorna man köper på nätet efter kläder och skor är smink och andra skönhetsprodukter. De stora märkena som L’Oréal och Schwartzkopf kan man komma över billigare än om man köper från en fysisk butik. Man får också tillgång till märken som Dr Bronners, ett populärt tvål- och schampomärke som ännu inte finns i alla stora butiker.

Så klart finns det ett betydligt större utbud när du söker efter skönhetsprodukter på nätet istället för i butik. Du hittar produkter som inte säljs hos de stora återförsäljarna, de små privata butikerna, specialprodukter och produkter som är bättre för hud och miljö. Man kan också komma ut de otaliga produkter som erbjuds via TV-shop och liknande. Vill man alltså prova något nytt, något ekologiskt, eller något exklusivt, är nätet den rätta vägen att gå!

beauty products_338483102