05 MarSkägg – För en starkare framtoning

Skäggig man

Precis som med allt annat hos oss människor är även våran hårväxt annorlunda. Många män känner tyvärr idag en viss osäkerhet över sin skäggväxt och samtidigt ligger ett stigma kvar att man som man inte får hjälpa våra naturliga tillgångar på traven. Det är såklart ett dumt sätt att se på saken då det i dagens värld är minst lika aktuellt för herrar som damer att även bry sig om sitt utseende.

Vad kan man göra?

Det finns en rad hjälpmedel för att bättra på utseendet på sitt skägg. Det vanligaste är något som redan är vedertaget genom historien av män, nämligen att ansa det. Oftast görs detta för att skägget helt enkelt blivit för långt för bärarens eget tycke (eventuellt som en påföljd efter klagomål från partner), men hos vissa växer skägget ojämnt och i dessa fall väljer många att se till att stråna håller sig i en jämn balans gentemot varandra.

Kraft och färg

Tyvärr finns det relativt många män som drar sig för att låta sitt skägg växa ut, även fast de egentligen skulle vilja. I de allra flesta av dessa fall handlar det om hur kraftig skäggväxt (eller snarare bristen på kraftig skäggväxt) och/eller den färg man har på sitt skägg. För en del växer skägget som vi var inne på ojämn och på samma vis är det med färgen. På klenare partier är det stor chans att även stråna är ljusare och vissa upplever till och med en problematik med att hela skäggets färg är för ljus. Som tur är finns det hjälp att få genom att man helt enkelt bättrar på sin genetiskt givna färg med hjälp av någon produkt som gör just detta. Färgningen ger dessutom ofta intrycket av att mindre kraftiga strån upplevs som kraftigare och är därför ett bra sätt att få bukt på problemet.

En del män som börjar komma till åren uppskattar inte heller charmen i sitt gråa hår och skägg och väljer därför att göra något åt detta.

Hur man än ser på saken är det skönt att det finns lösningar och hjälp att få för de som besväras av denna sortens problem. Skägg är ett vackert inslag i mannens ansikte och något han bör få bära med stolthet.