04 AprShoppa smycken online

Äkta skönhet levereras på posten! Smycken är det som fulländar en outfit och ger lyster i ansiktet. Val av smycken säger mycket om din personlighet och vad du gillar. Det smidigaste sättet att shoppa smycken är via nätet. Du hittar ett utbud som inte går att beskriva, det finns miljontals halsband och örhängen där ute som bara väntar på att hamna i din varukorg. Det enda eviga problemet med att shoppa online är att du kan inte beundra smycken med dina egna ögon. För att undvika att bli besviken med ditt köp kan du tänka på detta:

Bilder

Köp från sajter som är generös med bilder på sina produkter. Du vill se smycket från flera vinklar och alla färger som de erbjuds i. Det är omöjligt att säga vilken nyans du kommer att få om det endast står röd men finns ingen bild som visar vilken rödnyans de menar.

Måtten

Titta alltid på måtten innan du beställer. Ett par örhängen kan se stora ut på bild men är bara någon centimeter stora i verkligheten. Det bästa är om bilderna visas i relationen med något annat såsom en tändsticksask, ett glas eller kanske en tulpan. Om du vet måtten kan du alltid göra en grov skiss på ett papper och använda en linjal för att få rätt storlek.

Material

En del smyckesbutiker kan vara frikostiga i materialbeskrivningarna. Bara för att det står “guld” betyder det inte betyda metallen guld, de kan lika gärna hänvisa till färgen. Läs alltid beskrivningen så du inte känner dig lurad sedan. Det är väldigt lätt att efterlikna ett annat material, på bild kan plast efterlikna trä och metaller och glas kan se ut som diverse ädelstenar.