11 NovMer avancerad hudvård

hudvard_-pa_klinik_146451050

Hudvård är ett samlingsnamn för många olika typer av produkter och behandlingar. Många av dessa kan man göra på egen hand med saker som krämer, oljor och liknande, men andra kräver hjälp från mer kunniga personer med mer avancerade produkter och verktyg.

Det finns en rad olika behandlingar man kan genomgå om man besöker en professionell klinik och här tar vi oss en titt på några av de vanligaste.

Dermapen

Dermapen är en behandlingsmetod som ämnar stimulera nyproduktion av kollagen, ett fiberprotein som bland annat hjälper huden att hålla formen. Man använder en maskin med tolv små engångsnålar som kan göra upp till 1 300 hål i huden per sekund.

LPG

En LPG-behandling är till för att reducera saker som ärr och celluliter. Denna behandling involverar inga ingrepp utan är en form av massage. Förutom effekterna på ärr och celluliter hjälper detta även blodcirkulationen och ökar dräneringen av lymfan.

IPL

IPL är en form av laserbehandling som kan vara effektiv mot ett antal olika hudåkommor. Detta inkluderar saker som solfläckar, rodnad, ytliga kärl, rosacea och mer. Man uppmanas alltid att vara fri från solbränna innan man genomgår IPL-behandling och även undvika exponering för UV-ljus under en månad efteråt.

LightSheer

LightSheer används som en form av hårreducering utan att kräva några större ingrep. Maskiner med samma namn använder sig av laserljus för att skada hårsäckar men lämna huden oskadd. När man söker rensa ett område är det viktigt att veta att inte allt hår är i samma tillväxtfas, vilket är varför man måste göra ett antal behandlingar innan man ser ett heltäckande resultat.

Ådernätsbehandling

Kärlbristningar kan reduceras och även tas bort helt och hållet med en form av injektionsbehandling som får de ytliga kärlen att skrumpna. Resultatet av detta blir ibland en lätt pigmentering men den försvinner alltid till slut. Ju ytligare kärlen är desto vanligare är det att fler behandlingar krävs.