04 FebLösningar på vanliga problem med håret

Hårvård är inte alltid så enkelt. Ibland känns det som håret har sitt eget liv och vill absolut göra tvärt emot vad man försöker åstadkomma. Det finns ett flertal problem som många av oss upplever emellanåt. Men där det finns problem kan man också hitta lösningar.

Torrt hår

Torrt hår blir lätt risigt, saknar riktig spänst och är också rätt så skört. Kluvna toppar är något vi alla upplever, men för personer med torrt hår dyker de upp betydligt oftare.

Lösningen för torrt hår är, föga förvånande: fukt. När det kommer till schampo och balsam gäller det att titta noga på utbudet och välja produkter som kan tillföra extra mycket fukt. Det är också en bra idé att göra en hårinpackning en gång i veckan.

Fett hår

Tro det eller ej, men problemet med fett och flottigt hår beror faktiskt också på uttorkning. Ofta som resultat av att det tvättas för ofta. Och när hårbotten torkar ut försöker den då kompensera genom att producera mer talg.

Att inte tvätta håret så ofta är ett bra första steg. Behövs det fortfarande rengöras dagen efter en tvätt kan ett torrschampo vara ett bra alternativ. Att gå över till mer milda schampon och balsam kan också förbättra tillståndet.

Frissigt hår

Frissigt hår är också något som många upplever och det kan uppstå på mer än ett sätt. Vintertider är detta ett problem för somliga och det beror på att den torra luften gör håret mer statiskt. En annan anledning är att man inte ha värmeskyddat håret när man använd värmeverktyg av något slag. Men det kan även uppstå för att man inte klippt sig tillräckligt ofta. Vissa frisyrer kan nämligen vara mer beroende av hårlängden än man först tror.

Att gå till frisören om man inte varit där på ett tag kan därför vara ett bra första steg. Misstänker man att det beror på årstiden kan det även vara bra att använda ett leave in-balsam som motverkar den statiska effekten bättre.