15 JunKorsetter för alla

Att bära korsett är något som kvinnor har gjort sedan långt tillbaka i historien. Men tack och lov är de som finns på marknaden idag betydligt mer bekväma och går att anpassa efter kroppen.

Korsetten som underkläder

En korsett är ett sorts underklädesplagg som plattar till magen och lyfter bysten vilket gör att de plagg du bär över sitter väldigt smickrande. Idag finns det många varianter av korsetter och de kommer i flera olika färger och modeller. För att inte nämna att de kommer i olika storlekar. Om du har en större storlek kan du kolla in Majsans som bland annat har korsetter upp till 7XL. Förutom att korsetten är ett snyggt plagg så bidrar det också till en bättre hållning eftersom du kan välja att spänna korsetten.

Korsetten som modeplagg

Även fast korsetten från början är ett underklädesplagg har korsetten på senare tid också fungerat som en vanlig överdel. Du kan till exempel kombinera en korsett med ett par jeans eller en kjol. De senaste åren har det blivit trendigt med midjekorsetter som bärs ovanpå ett annat plagg. Det är till exempel snyggt att bära en luftig överdel med en midjekorsett över. Med andra ord är korsetten mångsidig.