06 NovKöpa smink

För många är smink ett riktigt intresse. För andra ett nödvändigt ont för att vilja se sig själv i spegeln. I vilket fall som helst behöver man då och då byta ut sina sminkprodukter och redskap.

Smink håller inte för evigt och dåligt smink kan påverka hyn och ögonen. En mascara håller bara i tre månader, sedan behöver man byta ut den. Man ska heller aldrig dra borsten uppochner i flaskan för då kommer mascaran att börja klumpa sig och torka ut snabbare.

Flytande foundation och alla sorts krämer kan hålla upp till ett år men man ska hålla koll på konsistensen. Börjar krämerna att tjockna eller lukta annorlunda så är det dags att kassera dem.

Alla penslar och verktyg måste också rengöras åtminstone en gång i veckan. Vi tar oss själva i ansiktet väldigt mycket varje dag och dessa baciller och bakterier hamnar från fingrar, till ansiktet, på borstar och ned i sminket där de frodas om miljön är rädd. Man kan få utslag eller ögoninfektioner om man inte håller sina verktyg rena.

När det är dags att handla in nytt ska man inte köpa krämerna och pennorna som är absolut billigaste, typ som H&M:s egna märke eller liknande. Dessa märken håller ingen hög kvalité, färgerna brukar vara dåliga och det är ingen garanti att den inte påverkar miljö eller u-länder.

Självklart blir det dyrare när man kommer upp i bättre och mer kvalitetsinriktade märken men istället så brukar de vara drygare och räcka längre. Det går också att hitta dessa märken till billigare priser genom att söka efter rabatter och reor på nätet. På så sätt kan man även få lite bättre penslar och ögonfransböjare utan att spendera för mycket.