06 AprHitta rätt make-up

Det är inte lätt att hitta rätt i make-up djungeln som finns idag med färger och nyanser av alla dess slag. Är de bra för huden, hur är de framställda och vilka färger passar mig bäst är några av de vanligaste funderingarna, det skiljer sig ju dessutom ganska mycket i huden mellan de olika årstiderna.

Det blir oftast billigast att investera i sina skönhetsprodukter genom att köpa dem på nätet men det är inte så lätt att avgöra om färgen bli rätt på den foundation, concealer eller det puder du väljer så det kan därför vara en bra idé att gå till en butik som är expert på skönhetsvård och tillsammans med personalen prova sig fram. Det skiljer ganska mycket på färgerna och dess toner och hur de interagerar med just din hudfärg.

På många av butikerna kan man låta personalen lägga en vardags eller festmakeup på prov för att se vad man passar bäst i eller för att ge nya uppslag på hur man bör sminka sig och när det är dags att tona ner eller förstärka vissa områden och färger. Det finns många vanliga fällor att falla i just när det gäller valet av foundation så det är inte fel att be om tips och råd från dem som är utbildade inom området.