20 JanHandväskan – din trogna följerslagare

För de allra flesta av oss är det nästan omöjligt att få dagen att rulla på smärtfritt utan våra handväskor. Vilken färg, form eller material du än valt, finns den på samma sätt där för oss alla och underlättar att organisera upp i våran annars så stressiga vardag. Handväskan är din trogne vän som du alltid kan lita på och som aldrig lämnar din sida.

Handväska på cafe

Ibland kan jag lite lustigt komma på mig själv med att tänka hur det skulle vara om jag inte fötts som tjej och därför inte haft min handväska tillgänglig under dagen lopp. Förstå mig rätt. Jag säger absolut inte att en kille inte kan bära en handväska eller något produkt av samma princip, till exempel en ryggsäck, bara att det är otroligt ovanligt i jämförelse till oss tjejer.

Händelsevis kanske jag då, dessutom inte känt behovet av att bära runt på en lika stor mängd saker, men jag kan samtidigt inte undgå ifrån att känna ett visst sorts obehag över tanken att skiljas från det som får mitt liv att flyta på utan några krusiduller.

Ut med det gamla och in med nytt

Många av er läsare är med säkerhet som mig. Ni har i ärlighetens namn kanske en eller två väskor för mycket i eran samling, men kan ändå inte låta bli att fantisera om nya och hur dessa antingen skulle vara SÅ mycket mer praktiska än de gamla, eller helt enkelt perfekt att matcha med din nya outfit (eller varför inte en framtida outfit!).

För er kan det vara bra att gå igenom och sortera ut de väskor som ni med största sannolikhet vet att ni inte längre använder och för att på så sätt få plats med nya. Jag vet, det kan vara svårt, men att antingen sälja eller skänka dessa väskor kan göra någon annan lika glad som när du själv hittade dessa för första gången och är inte det egentligen bättre än att de ligger oanvända i en skrubb?

Rätt väska i rätt sammanhang

Hur stor eller liten din kollektion av väskor än är, kan det vara bra att åtminstone ha en uppsättning väskor hemma, med olika storlekar och finish. .

En arbetsväska vill du till exempel ha rymlig nog för både det du behöver i ditt arbete, men också med rum för dina privata ägodelar, den ska dessutom vara matcha din arbetsplats i dess elegans. En väska för rundturen på stan kan antingen vara rymlig eller väldigt nätt, här bestämmer du själv vad som passar dig bäst. Handväskan för utekvällarna med tjejgänget gör sig ofta bäst i en mindre version och får gärna vara något lite extra. Antingen riktigt stilfull eller lite utstickande.