24 FebFramhäv din skönhet med smycken

Snygg makeup

Visste du att rätt smycken kan hjälpa till att framhäva din ansiktsform, dina ögon eller dina färger? På så vis kan du med små enkla tillbehör framhäva din skönhet och visa vem du är som person på ett effektivt sätt. Med tanke på att det finns ett enormt stort utbud av olika smycken och stilar har du stora möjligheter att hitta den bästa kombinationen för ditt utseende.

Många av dagens smyckestrender finns att shoppa på nätet där du också snabbt kan söka efter de smycken som framhäver ditt utseende på bästa sätt. Ett bra tips är att anpassa dina smycken efter ditt hår – en kort frisyr som en page eller ett uppsatt hår gör sig perfekt med ett lite större halsband som får ta plats och hamna i fokus. Fördelen med korta frisyrer är även att de tillåter små örhängen. Har du långt hår kan du satsa på större örhängen som syns bland allt hår där små örhängen istället blir dolda.

Även färger bidrar till att framhäva dina personliga drag och att anpassa till exempel färgen på dina örhängen med din ögonfärg ger ett mycket effektfullt intryck. Blåa ögon framhävs av alla rosa nyanser och ljusgröna färger medan bruna ögon gör sig bra med orange och lila. Tänk också på att matcha din makeup med dina smycken och anpassa färgerna efter varandra. Har du en kall hudton bör du välja smycken i silver, vitt guld eller platina. Kalla hudtoner gör sig även bra med pärlor och diamanter. Varma hudtoner å andra sidan drar fördel av varmare metaller såsom guld, koppar, mässing och tenn.

Dina smycken ska också anpassas efter din ansiktsform för att skapa en så vacker illusion som möjligt. När det kommer till formen på ansiktet passar fyrkantiga halsband och örhängen bra till runda ansikten, och vad gäller ansikten som har en avlång eller kantig form passar korta örhängen och tighta halsband bäst.