07 SepFörminska kroppsdelar

shutterstock_243030058

Vi har alla någon del på kroppen som vi önskar vore lite mindre, eller kanske inte syntes lika mycket. Genom bra klädval kan du forma om kroppen som du vill.

Magen

För många kvinnor känns magen som det största problemet, man vill att den ska vara helt platt men det är svårt att uppnå. Men man kan så klart lura ögat att tro att magen är mindre.

Små mönster förstora din kropp så håll dig till större mönster på överdelarna. Försök att köpa kläder som inte kniper åt runt magen. Omlottsdraperade tröjor och A-formade toppar fungerar utmärkt för att skapa illusionen av en platt mage. Gärna lite längre och lössittande modeller såsom tunikor.

Bysten

Kvinnor med stor byst kan känna sig uttittade och obekväma. En sak att undvika är urringade och djupa tröjor. Det kommer bara att dra mer fokus till bysten. Tröjärmar ska inte sluta i bysthöjd utan hellre vara korta eller trekvartslånga.

Viktigast är att ha en bra BH. Det finns modeller som förminskar bysten och ligger nära huden och anpassar sig efter dina rörelser. BH syns inte ens under tajta eller tunna tröjor. En bra BH kommer att få bysten att se mycket mindre ut och en dålig BH kan få dem att se ännu större ut. Börja därför med underkläderna innan du väljer tröja.

Lår

Vill du minska ned låren ska du skaffa raka byxor eller satsa på kjol. Den raka benlängden döljer skillnaden mellan vader och lår och ger ett mer slimmat intryck.

En kjol döljer områden där låren ligger mot varandra och suddar ut linjerna mellan låren. Kjolen ska gärna vara tajt och krama midja och höft. Hitta byxor och kjolar med hög midja för att dra ut längden på benen och därmed får dem att se smalare ut.

Rumpa

Mörka färger förminskar. Dra fokus från rumpan genom att ha längre tunikor som hänger över. Om du bär byxor ska du satsa på de som är vida nedtill: det balanserar ut formerna och får rumpan att se mindre ut.