07 OctFakta kring hårförlängning

Har du klippt dig kort och ångrat dig? Eller verkar håret har stannat i växt? Det går att få långt hår, hur sakta ditt eget hår än växer. Genom hårförlängning kan du få så långt hår du vill.

När man skaffar hårförlängning ska man veta att det går att klippa och styla precis som vanligt hår. Det bästa valet du kan göra för att hålla håret snyggt, om du vill att det ska sitta i länge är att lägga ut de extra kronorna och skaffa äkta och inte syntetiskt hår. Syntetiskt hår kan vara svårare att hålla rent och borsta, samt så kan stylingen kräva specialprodukter medan ditt riktiga hår vill ha annat. Syntetiskt hår passar bättre för temporära förlängningar.

När man använder äkta hår kommer det från en annan människa någonstans i världen. Varifrån och hur det har behandlas bedömer vilket kvalité som håret har. Se till att köpa hem ditt löshår från ett företag som håller hög kvalité.

Det finns olika flera olika metoder för att sätta in löshåret. Vad just du borde välja beror på om håret bara ska sitta i för kvällen, under några veckor eller permanent. De vanligaste formerna är hårförlängning som görs med clip-ons, då hakar man fast löshåret i sitt eget hår och kan enkelt ta bort dem när man vill. Eller så kan man smälta fast löshåret med vax vilket leder till ett nästintill permanent resultat. Hur länge det sitter i beror så klart på hur du sköter hårförlängningen.

Mycket hår som kommer in och ska behandlas för att bli hårförlängningar är svart, eftersom majoriteten av befolkningen har mörkt hår. Därför kan håret behöva genomgå ett flertal kemiska processer för att färgas brunt, blont och vitt.

Hårförlängning kan göras hemma eller hos en frisör. Här rekommenderas det nästan alltid att man besöker en frisör så fort man vill ha mer långvarigt resultat. Clip-ons och liknande kan man göra hemma med lite träning. Se alltid till att följa instruktioner om hur man sköter sitt löshår så får det mycket längre livslängd.