15 OctDe bästa hösttipsen

höstlöv

Under hösten kan man bli hängig och trött. Vintern är på ingång och det blir allt mörkare. Kanske kan de här knepen hjälpa både kropp och sinne?

Ekologisk hudvård

När du väljer ekologiskt gör du en tjänst för miljön. Men du gör också en stor tjänst till din egen hud. Med ekologiska råvaror är du säker på att det inte finns dåliga kemikalier eller alkohol i krämerna. Din hud kommer att må mycket bättre. Under höst- och vintertid är det lätt att huden blir skör och torr av kylan. Smörj in dig en gång om dagen (två om du redan är väldigt torr i huden) för att behålla hudens lyster och spänstighet.

Vara kreativ

Att må bra handlar inte nödvändigtvis alltid om kroppen. Det kan lika gärna vara sinnet som behöver lite skötsel. Satsa på att göra lite kreativa saker i höst. De vackra färgerna i naturen passar utmärkt för inredning och pyssel. Du kan ta höstlöv och klistra fast på glasburkar för att skapa egna höstlyktor. Löven kan också bli kransar eller en vacker bukett med lösblommor. Eftersom löven till slut blir bruna och torra, för man göra om detta några gånger under hösten. Vilket innebär mer pyssel! För den som gillar inredning och att komma på kreativa sätt att göra nya saker, är detta perfekta höstmyset.

Slippa förkylningar

Ingen vill bli förkyld men det här är årstiden då alla verkar smitta alla. Om du hitintills sluppit sjukdomen, kan du fortsätta skydda dig med några husmorsknep. Ett sätt att är att dricka ingefärste med pressad citron eller lime. En kopp om dagen sägs hålla förkylningen borta. För att slippa saker som magsjuka brukar man säga att man ska svälja hela vitpepparkorn. Ta gärna med en extra vitlökskrydda i matlagningen nästa gång, vitlök sägs vara bra för att hålla en rad sjukdomar borta.